Sunday, 3 February 2013

TIGA PERBEZAAN ANTARA KAYA, MISKIN DAN JAHAT

*Apabila lapar, orang MISKIN akan berkata:  Apa kita nak makan hari ni?
  Perbualan berlaku antara anak lelaki bersama ibunya:-

  Anak:  Laparnya ibu. Ada apa-apa makanan tak ibu?
  Jawab si ibu:  Sabar ya nak. InsyaAllah ayah balik nanti bawa makanan.
_________________________________________________________________________________

*Apabila lapar, orang KAYA akan berkata:  Di mana kita makan hari ini?
  Perbualan berlaku antara anak perempuan bersama bapanya:-

  Bapa:  Demi anak daddy, daddy tak kisah bawa baby ke mana-mana.
  Anak:  Wow! Love you daddy.
_________________________________________________________________________________

*Apabila lapar, orang JAHAT akan berkata:  Siapa kita nak makan hari ini?
  Perbualan berlaku antara bos da nak buahnya:-

  Anak buah:  Bos nampak tak awek cun?
  Bos:  Bro..cepatlah. Kang melepas soru malam ni.
_________________________________________________________________________________

Kesenangan dan kesusahan adalah dua bentuk ujian daripada Allah. Carilah Allah di sebalik setiap ujian dan bersyukur atas segala nikmat-Nya : SOLUSI 52

Sunday, 2 December 2012

????

ermm...aq xtahu la nak ckp ape..aq rase aq xlayak nak kawan dgn dorang..maybe at first expression dorg aq ni ok..tapi biaselah aq ni jenis yang happy time mase tertentu je..aq lebih focus untuk belajar sangat kot..xpelaa..just think positive that i can do it..think that its my fault..insyaallah aq kan cube untuk jadi yang terbaik..

EXAM

assalamualaikumm....haha,...alhamdulillah exam for first paper da habis..so tomorrow  is second paper ..wish me good luck k.. :)

Saturday, 17 November 2012

teringin daa

 
ermmm...kadang-kala perkara yg hendak kite capai kadang2 xpernah nak tercapai..ya! sesungguhnya ALLAH menyediakan apa yg kite hendak dikemudian hari..jgn pernah kite bersangka buruk kerana bersangka buruk akan memakn diri sendiri..yakinlah..!! setiap pencapaian mesti ade usaha. tanpa usaha xkan berjaya punye...(tulasayateringinsgtnakjadipengacaratv..hahah_)

Thursday, 15 November 2012


Kadangkala orang yang paling mencintaimu
adalah orang yang tak pernah menyatakan
cintanya padamu kerana orang itu takut
kau berpaling dan menjauhinya.Dan bila
dia suatu masa hilang dari pandanganmu….
kau akan menyedari dia adalah cinta
yang tidakpernah kau sedari…. 
 

love to ALLAH
 



 

              
 

 
hallo2..whatzup2..
ermmm..baru nak update kat blog ni ha..hoho!!!
 
Jika anda tidak pernah merasakan kegagalan, itu ertinya anda belum mengetahui ertinya sebuah keberhasilan.
Jika semangat TIADA HENTI … Kemudahan itu akan sering datang MENGHAMPIRI
KEPERCAYAAN itu seperti KEPERAWANAN, jangan berikan kepada sembarang orang. Sekali kita kehilangan, dia tidak bakal balik lagi. Hati-hati memberikan kepercayaan kepada orang lain.
Tidak mengapa menjadi tua, asal tetap muda dalam semangat.
Kadang lebih baik diam daripada menceritakan masalahmu, kerana anda tahu sebahagian orang hanya kurang yakin, bukan kerana mereka peduli.
Jangan berhenti berupaya ketika menemui kegagalan. Kerana kegagalan adalah cara Tuhan mengajari kita tentang erti kesungguhan.
Kesedihan hanyalah batu penghalang, Ketika Anda tidak bahagia, kerikil pun terlihat seperti gunung
Doa itu penting, namun yang menentukan sebuah doa terkabul adalah kualiti orang yang berdoa.


BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

 
ASSALAMUALAIKUM WAHAI SAHABAT !!!
 
erm da lame sy tidak buka blog. Hampir 2 tahun x buke kott..Blog dulu da xtau daa. haha.. lupe password..heheh!!
 
 
Sebagai pembuka kate dlm cerita sy, pelbagai perancangn yg sy lakukan untuk mencapai sesuatu..fuhh! Masyaallah sungguh luas pemandangan ALLAH kan ?? itulah maksud sy tadi. Memamanfaatkan pandangan Allah untuk kite nikmati bersama. Rase syukur tidak terhingga ku katekan bahawa pemandangan Allah amat indah sekali jauh berbeza dgn pemandangan ciptaan manusia kan??